فارسی   English   العربی
 
   
 
  هیرسا - مایع ظرفشویی بدون بو , شامپوی سر , شیشه پاک کن , مایع ظرفشویی و سرکه , مضرات ، فرمول ساخت و مواد تشکیل دهنده مایع ظرفشویی , مایع دستشویی برای پوست های حساس , مایع دستشویی کودک , مایع دستشویی خوشبو , مایع دستشویی خارجی , مایع دستشویی مرطوب کننده , مایع ظرفشویی ضد حساسیت  
خانه | گالری تصاویر | مقالات | نظرسنجی | پیوندها | نقشه سایت | درباره ما | تماس با ما
© حقوق کپی برداری برای هیرسا محفوظ می باشد . طراحی و برنامه نویسی توسط طراحی و توسعه وب سایت صبا

شامپو و صابون2


چقدر شامپو استفاده کنیم؟

این بستگی به حجم موهای هر فرد دارد. مثلا آقایان که موی کوتاه تری دارند، حتی یکبار شامپو کردن هم برایشان کافی است، اما خانم هایی که موهایشان بلند است معمولا با بار اول شامپو کردن، تنها آلودگی های سطحی از موهایشان پاک می شود و شاید لازم باشد یکبار دیگر هم به موهای خود شامپو بزنند تا بتوانند احساس تمیز شدن موها را خوب درک کنند.

شامپو بچه برای حساس ها

شامپوهای بچه حالت قلیایی ندارند و بیشتر اسیدی هستند، و به همین علت برای پوست لطیف بچه ها آزار دهنده نیستند. حالا کسانی هم که پوست و موی حساسی دارند و پس از هر بار شست و شو با شامپوهای معمولی دچار خارش و خشکی پوست سر و موهایشان می شوند، می توانند از شامپو بچه استفاده کنند.

شامپو چند دقیقه روی موها بماند؟

اصلا ضرورتی ندارد که شامپو روی مو بماند. همان زمانی که برای شست و شوی موهایتان با ماساژ دادن شامپو روی آن صرف می کنید کافی است و دیگر نمی خواهد شامپو را روی سرتان نگه دارید. اما کاندیشرها باید مدت کمی روی مو بمانند و بعد آبکشی شوند. در مورد شامپوهای درمانی نیز لازم است شامپو به مدت 3-5 دقیقه برای اعمال اثر دارو روی سر باقی بماند و سپس آبکشی شود.

شامپوی چند کاره چقدر موثر است؟ اگر موهایتان به نرم کننده احتیاج دارد از یک حالت دهنده پس از شامپو استفاده کنید نه از یک شامپوی حاوی حالت دهند، چرا که مشکل است یک شامپو دو عمل متضاد را با هم انجام دهد، موها را تمیز کند و در عین حال یک لایه روی موها باقی بگذارد. علاوه بر این پسمانده ها روی موها تجمع پیدا کرده و تشکیل چربی می دهد. علاوه بر این گمان نکنید شامپویی که غنی و غلیظ، تبلیغ شده بهتر است، هدف تولید کنندگان از افزودن مواد سفت و نرم کننده به فرآورده های خود غلیظ و غنی کردن آن ها، زیبا کردن شکل ظاهری فرآورده و بازاریابی آن ها است.

استفاده از شامپوهای گیاهی بهتر از شامپوهای شیمیایی است

این باور، علمی نیست چون شامپوهای گیاهی هم دارای ترکیبات شیمیایی هستند. بد نیست که بدانید عصاره گیری از گیاهان به منظور تولید شامپو ها با روش های شیمیایی صورت می گیرد. ضمن اینکه شیمیایی بودن یک محصول به خودی خود یک مذموم نیست و این کار هم (تهیه محصولات شیمیایی) یک نوع علم محسوب می شود.

آیا شامپو سیر برای درمان ریزش مو مفید است؟

همه ما می دانیم که سیر برای درمان بسیاری از بیماری ها مثل کاهش قند یا چربی خون مفید است. اما متاسفانه ما عادت داریم یک ماده را همه کاره کنیم تا کارمان راحت شود. در مورد شامپوی سیر هم همین حالت وجود دارد. مصرف این شامپو ضرری ندارد اما فایده چشمگیری هم از آن گزارش نشده است. همانطور هم که قبلا اشاره کردیم، برای اثبات اثر بخشی یک کالا باید آزمون های علمی کافی صورت بگیرد تا بتوان آن را تایید کرد.

شامپوهای زیتون،نارگیل و بادام برای موهای خشک است؟

بله به طور کلی این نوع از شامپوها می توانند برای افرادی که موهای خشکی دارند، مورد استفاده قرار بگیرند. برای پیشگیری از سرعت افزایش موخوره، فقط لازم است موها از آن حالات خشکی شدید خارج شوند و روش اینکار استفاده از روغن یا شامپو است، دیگر این به میل و سلیقه افراد بستگی دارد.

کدام شامپو گیاهی برای کدام مو

کسانی که موهایشان رطوبت کافی ندارد می توانند برای حفظ رطوبت مو از شامپوی آلوئه ورا استفاده کنند و یا آن هایی که موهای زبر و خشنی دارند، می توانند مصرف شامپوی آووکادو را برای نرم کردن موها تجربه کنند. شامپوی فلفل هم برای آن دسته از افرادی که پوست سر و موهایشان بیش از اندازه چرب است، می تواند مفید باشد چرا که چربی پوست سر و مو را تا حدی کاهش می دهد.

حنا و شامپو حنا برای تقویت مو مفید است

حنا به شرطی برای مو خاصیت دارد که تمیز و عاری از هر گونه آلودگی محیطی و قارچی باشد. اگر مواظب باشید که حنایتان آلوده نباشد و پوست و مویتان را مبتلا به انواع ناراحتی های قارچی نکند، استفاده از آن اشکال ندارد. شامپوی حنا هم که در محیط استاندارد کارخانه، تهیه می شود آلودگی خاصی ندارد و شما می توانید با خیال راحت آن را مصرف کنید. 

شامپو بابونه برای جلوگیری از خارش پوست سر مفید است

بله، مطالعاتی هم برای اثبات این مسئله صورت گرفته و اثر ضد خارش و شامپوی آن مورد تایید قرار گرفته است.

شامپوی جنسینگ جلوی سفید شدن موها را می گیرد

خیر، ادعا در مورد اثر بخشی شامپوی جنسینگ یا قرص یا شامپوی سلنیوم که می گویند جلوی سفید شدن موها را می گیرند، هنوز به اثبات نرسیده بنابراین نمی توان آن را تایید کرد.

13 نکته در مورد شامپو و صابون

باورهایی در مورد شامپو و صابون در بین مردم رایج است که اکثر آن ها درست نیست و برداشت های اشتباهی شده که لازم است اصلاح شوند؛ باورهایی مثل این که صابون پوست را خشک می کند یا صابون جامد منبع آلودگی است و ... برخی از این باورها را با هم مرور می کنیم...

1- برای کودکان می توان از شامپو بدن بزرگسالان استفاده کرد؟

این باور اشتباه است و باعث خشک شدن پوست کودکان می شود. شامپوی بزرگسالان قدرت پاک کنندگی بالایی دارد در حالی که بدن کودکان تا رسیدن به بلوغ و فعال شدن غدد چربی، چرب نمی شوند. شامپوی بزرگسالان قوی است و باعث از بین رفتن چربی می شود در نتیجه باعث خشک شدن شدید پوست کودکان و صدمه دیدن آن می شود.

2- صابون های مایع بهتر از صابون های جامد هستند

این باور درست است. ترکیب این دو متفاوت نیست فقط حسن صابون های مایع این است که از نظر بهداشتی استریل است و هر فردی به اندازه مصرف از آن بر می دارد و باقی آن مانند صابون جامد خیس و آلوده نمی شود.

3- شامپوهای اسکراب، بدن را از شامپوهای معمولی تمیزتر می کنند

این باور اشتباه است. این شامپوها حاوی مواد اسکراب هستند و باعث لایه برداری از پوست می شوند و برای پوست های بسیار چرب مناسب هستند که جوش های ریز چربی مانندی دارند. این شامپوها ضمن تمیز کردن پوست، لایه برداری ضعیف هم می کنند تا دانه های چربی برطرف شوند. این شامپوها طبی هستند و باید با تجویز پزشک مصرف شوند.

4- برای شست و شوی صورت باید از لوسیون های خاصی استفاده کرد

این باور اشتباه است. اگر پوست چرب و نرمالی دارید برای شست و شوی صورت از هر صابونی می توانید استفاده کنید اما اگر پوستتان خشک است باید از پن ها استفاده کنید. پن ها صابون هایی با PH قلیایی ضعیف هستند. ژل ها و لوسیون های مخصوص صورت نیز همان ترکیب صورت را دارند با PH مختلف که فرد بعد از استفاده از آن ها احساس خشکی پوست نمی کند.

5- استفاده روزانه صابون برای شست و شوی بدن مضر است

این باور تا حدی اشتباه است. کسانی که پوست چرب یا نرمالی دارند، می توانند هر روز یکبار بدنشان را با صابون بشویند. اما کسانی که پوست خشکی دارند، بهتر است بدنشان را با صابون اسیدی یا خنثی به صورت یک روز در میان بشویند.

6- هرچه شامپو بیشتر کف کند بهتر است

این باور تا حدی درست است. اگر پوست چربی دارید این موضوع صحیح است اما اگر پوست خشکی دارید از شامپوهایی استفاده کنید که کمتر کف می کنند و قدرت پاک کنندگی کمتری دارند.

7- شامپوهای گیاهی بهتر هستند

این باور اشتباه است. شامپوهایی با عناوین شامپو حنا، شامپو سیر، سدر و ... تنها جنبه تبلیغاتی دارند و تاثیری بر سلامت پوست و مو ندارند. شامپوهای صنعتی مانند شامپوهای گیاهی فرمولی کنترل شده دارند و ترکیب هر دو یکسان است. در شامپوهای گیاهی مختصری از عصاره گیاه وارد شده که تاثیری در شست و شو و بهداشت فرد ندارد شامپوهایی حاوی انواع روغن ها یا گیاهی مانند آلوئه ورا نیز مقداری نرم کننده دارند ومزیتی بر سایر شامپوها ندارند.

8- صابون های جامد منبع آلودگی هستند

این باور اشتباه است. گرچه وقتی خیس می شود و در دستشویی قرار می گیرد محیط مناسبی برای رشد میکروب ها است اما چون مواد قلیایی صابون ضد میکروب است امکان رشد میکروب روی صابون بوجود نمی آید. به عبارتی صابون مانند هر محیط دیگری آلوده می شود ولی این آلوده شدن به معنی رشد میکروب یا انتقال آن از یک دست به دست دیگر نیست. صابون در شرایطی آلوده می شود که پس از خیس شدن هفته های طولانی استفاده نشود. در این شرایط امکان آلودگی وجود دارد، صابون هایی که در طول روز چند مرتبه از آن ها استفاده می کنیم یا در حمام 2-3 روز یکبار برای شست و شوی تن استفاده می شوند انتقال دهنده میکروب نیستند.

9- شامپو بچه مناسب افراد بزرگسال هم هست

این باور تا حدی درست است. در صورتی که موی خشک و آسیب دیده دارید، می توانید از شامپو بچه استفاده کنید اما برای موی چرب و نرمال که آسیب دیده هم نباشد باید از شامپوهای معمولی استفاده کرد. شامپو بچه قدرت پاک کنندگی پایینی دارد ومناسب بزرگسالان با موی چرب یا نرمال نیست.

10- بهترین ماده شوینده برای بدن صابون مراغه است

این باور اشتباه است. ماده قلیای صابون های قدیمی یا مراغه تحت کنترل نیست. این صابون ها مواد قلیایی فوق العاده بالایی دارند وبسیار خشک کننده هستند ومصرف آن ها توصیه نمی شود.

11- صابون پوست را خشک می کند

این باور اشتباه است. صابون برای پوست و شامپو برای مو ساخته شده است. کسانی که سرشان را با صابون می شویند قطعا دچار خشکی مو می شوند. زیرا مواد قلیایی صابون بسیار بیشتر از شامپو است. برای پوست های چرب استفاده از صابون های معمولی که خاصیت قلیایی بالایی دارند ایرادی ندارد و باعث خشکی پوست نمی شود. استفاده از صابون زمانی برای پوست درست نیست که فرد ذاتا پوستی خشک داشته باشد. در این صورت استفاده از صابون باعث خشکی بیشتر می شود. برای افرادی که پوست نرمال و چربی دارند استفاده از صابون برای پوست مضر نیست. اما برای سر حتی موی سر چرب نباید از صابون استفاده کرد زیرا باعث خشکی، کدری و شکنندگی مو می شود. افرادی که پوست خشک دارند می توانند از صابون های خنثی یا PHاسیدی استفاده کنند.

12- صابون های عطری باعث بروز آلرژی هستند.

این باور هم درست است هم غلط. صابون های طبی بوی خوبی ندارند وبیشتر مردم ترجیح می دهند از صابون های عطری استفاده کنند. صابون های عطری در افراد معمولی باعث ایجاد آلرژی نمی شود و مزیت استفاده از آن ها، بوی خوش بعد از استحمام است. درصد بسیار کمی از افراد به مواد عطری آلرژی دارند. استفاده از این صابون ها در این افراد باعث قرمزی پوست، التهاب و خارش می شود.

13- موها را هر روز نباید شامپو کرد

این باور اشتباه است. کسانی که مو های چربی دارند در بهترین حالت باید سر را هر روز یکبار شامپو کنند. اما اگر فرصت ندارند یک روز در میان 2 بار یا دو روز در میان 3 بار سر خود را شامپو کنند. به عبارتی برای موهای چرب به ازای هر روز نشستن باید موها یک دست شامپو شود. زود شستن موها و پایین بودن دفعات شست و شو بهتر از دیر شستن موها و تعداد دفعات بیشتر شامپو زدن است.

برچسب ها:

شامپو بچه، شامپوی معمولی، رفع خارش و خشکی پوست سر با شامپوی مخصوص، شامپوهی درمانی، شامپوی چندکاره، شامپوی گیاهی، شامپوهای شیمیایی، فواید شامپو سیر، فواید شامپو زیتون، فواید شامپو نارگیل، فواید شامپوی بادام، فواید شامپوی حنا، فواید شامپوی بابونه، فواید شامپوی جینسینگ، شامپو بدن بزرگسالان، فواید شامپوهای اسکراب، لوسیون، صابون های جامد، قدرت پاک کنندگی شامپو، صابون های عطری