چگونه از پوست و موی خود در برابر اثرات کلر استخر و سایر عوامل مخرب دیگر مراقبت کنیم؟(2)
- بر خلاف بعضی از شناگران که دچار خشکی پوست می شوند، عده ای دیگر دچار افزایش چربی پوست می شوند. که با نام شناگر براق معروف است. که نوعی پدیده متضاد بوده و در صورت استفاده از صابون های پاک کننده چربی و تونیک های پوستی، وضعیت بدتر خواهد شد. در درمان این ضایعات بین پزشکان اختلاف نظر وجود دارد ولی اکثر درمان های غالب تجویز شده، استفاده از پاک کننده های لوسیونی ملایم تر می باشد.
- ایجاد اکنه در پوست بعد از چندین بار شنا در آب استخر: کرم های آنتی بیوتیک ملایم یا لوسیون ضد آکنه در ابتدا مناسب است. اگر پاسخ کافی نبود، درمان های خوراکی و موضعی قوی تر با نظر پزشک لازم است.
- مشکلات پوستی ناشی از عینک شنا: برای بسیاری از شناگران، عینک شنا جزء لوازم ضروری است. به این جهت که دید زیر آب را بهبود می بخشد و از ورود آلودگی به چشم جلوگیری می کند. ولی از مشکلات مهم ایجاد شده، واکنش تحریک تماسی و بروز تروما است، که باعث ایجاد خارش یا تاول می گردد. معمولا حساسیت به قاب مشکی دور عینک که از جنس دی بوتیل تیواوره است، باعث بروز این واکنش می شود. استفاده از عینک های بدون فوم برای این کار مناسب تر است.
- مشکلات گوش شناگران: اوتیت خارجی یک عفونت باکتریال بسیار شایع در ورزشکاران آبی است. تماس طولانی با آب باعث حل کردن چربی کانال گوش شده و اجازه تماس میکروب ها مخصوصا گونه پسودوموناس را می دهد. درد مختصر و خارش، شایع ترین علائم آن بوده امام در موارد شدیدتر، درد شدید، تب و ضعف عمومی بسیار اذیت کننده است. پیشگیری از این حالت با کاربرد ساکشن مناسب گوش و تمیز کردن کانال گوش، پس از شنا و کاربرد قطره های اسیدی پروفیلاکتیک در گوش انجام می شود.
- موج دار شدن موها پس از شنا یک مشکل شایع در شناگران است. می توانید از محصولات حاوی سیلیکون با شامپوهای حجم دهنده مو استفاده کنید. استفاده از روغن داغ نیز هر شب بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
- و در پایان از جمله مراقبت های پس از شنا، استفاده از یک رژیم غذایی مناسب، خوردن قرص مولتی ویتامین و کپسول امگا 3 می باشد. حتما از شامپو بدن گیاهی هیرسا نیز جهت پاک سازی بدن خود از آلودگی های شیمیایی استفاده کنید.