مقدمه:
بهداشت به عنوان حفظ روش های پاکیزگی که اهمیت بالایی در حفظ سلامتی دارند، تعریف می شود. یکی از روش های اولیه انتقال میکروارگانیسم ها، دست ها هستند. برای جلوگیری از شیوع بیماری های مسری، شستشوی دست ها خیلی مهم است.
شستشو و ضدعفونی کردن دست ها با شوینده های گیاهی:
شستن دست ها در سرویس های غذادهی، تولید مواد غذایی و نیز در حال حاضر با توجه به شیوع بیماری کرونا بسیار مهم است. بسیاری از شوینده های دست که به بازار عرضه می شوند، بر پایه مواد شیمیایی بوده، بنابراین استفاده مکرر از آنها می تواند منجر به تحریک پوست شده و همچنین باعث مقاوم سازی پاتوژن ها می شود. از عصاره ها و محصولات شوینده گیاهی قرن هاست که در طب سنتی استفاده می شود. مزیت اصلی استفاده از منابع طبیعی این است که در مقایسه با محصولات شیمیایی به راحتی در دسترس، ارزان و بی ضرر هستند. از این رو تحقیقات فوق العاده ای به سمت تولید محصولات با کیفیت و در عین حال کم هزینه و بدون داشتن هیچگونه عوارضی در حال انجام بوده و رو به افزایش گذاشته است.
معرفی چند گیاه با خواص ضدعفونی کنندگی:
نتایج پژوهش ها:
در یک پژوهش، یک شوینده دست با خواص ضدعفونی کنندگی با استفاده از عصاره های اتانولی سه گیاه فوق ساخته و خواص ضدمیکروبی آن در مقایسه با ضدمیکروبی های شیمیایی مانند دتول (Dettol) بررسی شد. این مایع گیاهی شوینده دست بهترین خواص میکروب کشی را بدون ایجاد عوارض جانبی روی پوست مانند بثورات و خشکی پوست از خود نشان داد.